За климатиците

ПРЕДИМСТВА НА КЛИМАТИЦИТЕ

Климатиците вече не са само символ на комфорт. Техните предимствата ги превърнаха от лукс в необходимост и още повече – добра инвестиция!

efficientПредимства на климатиците

Климатиците вече не са само символ на комфорт. Техните предимствата ги превърнаха от лукс в необходимост и още повече – добра инвестиция!

Ето някои от предимствата на климатичните системи:

  1. По-добро здраве: климатикът помага за циркулацията на въздуха в стаята или офиса. Този въздух е филтриран от прахови частици, дим, микроорганизми, бактерии и т.н.
  2. По-малко шум: затворените прозорци на стая или офис с климатична система създават подходяща среда за пълноценен сън, продуктивна работа и като цяло по-спокойна среда за живот.
  3. Благоприятна работна среда: установени е ясна връзка между работоспособността на човека и условията, в които се намира. Ако стайната температура е много висока, човешкото тяло не може да се охлажда ефективно, което води до липса на концентрация, летаргичност, раздразнителност и занижена продуктивност.
  4. Енергийна ефективност: Създадени са специални програми насърчаващи използването на климатици, топлоизолационни системи, термопомпени системи и т.н. с цел увеличаване на енергийната ефективност на домакинствата или сдруженията. При едно по-пълнонценно прилагане на такива програми се предвиждат значителни намалявания на разходите по отопление и охлаждане, намаляване на потребяваната енергия и така на въглеродните емисии като цяло.
  5. Намалява възможността за дехидратация: По-хладното време означава по-малко изпотяване. Много хора не са наясно, че когато се потим, губим значително количество вода. Когато сте изложени на изключително високи температури, е от решаващо значение да останете хидратирани или да избегнете пълно обезводняване.
  6. Намалява вероятността от топлинен удар и други здравословни проблеми: Високите температури могат да навредят на здравето ви, причинявайки от затруднения в кръвообращението до дехидратация и топлинен удар. Климатизацията помага да се справите с тези проблеми и да защитите семейството, служителите и потребителите си. Можете да поддържате помещенията или сградата си адекватно проветрени, като използвате климатици. По този начин хората могат да поддържат хидратация и прохлада през лятото и топло през зимата. Това устройство създава перфектна атмосфера за работа или почивка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *